Bezetting

Symphonia Schellingwoude heeft de bezetting van een kamerorkest.

Het orkest bestaat uit circa 25 enthousiaste amateurmusici: strijkers (viool, altviool, cello en contrabas), houtblazers (fluit, hobo, fagot) en koperblazers (hoorn). Dit heeft soms zijn beperkingen en als een stuk erom vraagt, wordt tijdelijke instrumentale uitbreiding gezocht en gevonden.

Dirigent

Het orkest staat onder de muzikale leiding van János Konrád.

János is geboren in Boedapest, zijn ouders waren beiden musici van beroep. Hij speelt al vanaf zijn zevende viool. Op de Frans Liszt Muziekacademie studeerde hij bij Vilmos Tátrai. Van 1975 – 1980 was János violist in het Hongaars Staatsorkest. Vanaf 1980 werkt hij in Nederland, de laatste jaren tot aan zijn pensioen, als altviolist in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij speelt jarenlang in het Watteau Kwartet.

Daarnaast is János dirigent, een vak waarvoor hij eind jaren tachtig afstudeerde.

Vanaf 1996 is hij dirigent van d’Oude Stadt, nu Symphonia Schellingwoude, en combineert daar het dirigeren met het soleren als violist. Het orkest bestaat uit musici die in het algemeen beschikken over vele jaren muzikale speelervaring, die zowel in de amateur- als professionele muziekwereld is opgedaan. Gecombineerd met de ervaring van János Konrád leidt dat tot interessante repetities en boeiende presentaties.

Dat wil niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is. Er moet vaak hard gewerkt worden, maar met plezier.

Orkestbezetting

dirigentJános Konrád
1e vioolWil Ebbelaar
Erica Polak
Gerard Zwetsloot
Titus Yocarini
Henriëtte Wezelman
2e vioolYingski
Joke van der Weij
Judith van Raalte
Michiel Snijders
altvioolLaura Hopman
Ilan Kisch
Sam Israël
celloLoes van der Camp
Loty Smidt
Eva Pasqua
contrabasvacature
fluitKitty Mascini
hoboHans Zoutendijk
Paul Knape
hoornDirk Poot
fagotJaap Balvers